Kinder- en familieverhalen

De Gouden kokosnoot. Een stukje.

de gouden cocosnootAan de halsband van de aap is een lang touw bevestigd. Hij klautert in de bomen om kokosnoten, te plukken De aap springt van boom tot boom. Tenslotte beland hij niet ver van mij. Ik spreek geen vogeltaal en kan de vogels niet waarschuwen, enkel verschrikt toekijken. Wanneer de aap zich door de scherp getande palmbladeren wringt, ligt het vogelnest in zijn weg. Hij snokt het uit de takken en gooit het als waardeloos, met kleine vogeltjes en al, naar beneden.

Dan betasten twee harige poten mijn bast. Ik tril van angst maar kan het rondtollen niet verhinderen. Ik word enorm draaierig en plots lig ik met een doffe plof, tussen mooie paarse en roze bloemen die als guirlandes het strand versierden. IJselijk stil is het. Dan hoor ik de klaagzang van het vogelpaar. Lees meer…..

 

Wenke, het poesje

wenckeOp een morgen is er gerommel op het terras. Ik denk geërgerd, verdorie Wenke, mijn poesje is met mijn schelpenverzameling aan ‘t spelen.

Ze heeft waarschijnlijk nog geen honger anders zou ze dat wel laten merken. Ik ben te lui om te gaan zien. Na een tijdje vang ik geen alarmerende geluiden op en sluimer terug in. Wanneer ik opnieuw ontwaak hoor ik nog altijd geen poesengeluid. Toch een beetje verontrust ga ik kijken. Ik bemerk indrukken van hondenpoten. Ze behoren aan de drie grote honden van de buurvrouw. Zij lusten Wenke wel rauw. Lees meer….

 

Falco, onze pony

falco de ponyOnvoorstelbaar hoe men apparatuur voor röntgenstralen in een geel klein autootje had kunnen installeren. Het stond prachtig afgetekend tegen de strakke blauwe hemel waar hier en daar donzige cumulus wolken opstegen en tegen de grasgroene weide. De witte hoeve waarachter zich het steeds uitbreidende grauwe cement van bouwwerken voor de nieuwe universiteit, als een gretig monster de natuur leek op te vreten.

De zon reflecteerde het rode bloed op de helgele rubberen schort van de dierenarts.

Falco had zijn geliefde merrie ergens in de omtrek zien grazen en was over de ketting die de hoefslag in de weide afspande, gesprongen. De ijzeren haak waar de ketting aan bevestigd was, was in zijn poot boven de hoef geslagen. Lees meer…..