Cursiefjes

Deze jaren.

Het zijn de jaren van het staren. Niet zoals vroeger naar mooie meiden maar naar computer-en Tv-schermen. Alles digitaal. Ook is het jaar van een onmogelijke opeenvolging van cijfers. Ze staan op je identiteitskaart, je bankkaart, bij de diverse klantenservices. Ze zijn te lang om uit je hoofd te leren, zo ellendig ellenlang.

 

Verschijning

verschijningDe geschiedschrijvers zullen 2014 en 2015 de jaren van nonchalance bestempelen. De meeste dameskapsel lijken alsof men recht uit het bed of het bad komt en toch is de kapper overmatig duur. De heren spelen kuifje, Winnetou of hebben kaal geschoren hoofden waardoor indertijd Yul Brunner furore maakte. Waarschijnlijk door de affiche van de sigaretten Marelboro laten mannen hun baard groeien. Ruig is in. Al die willen te Kaap’ren varen moeten mannen met baarden zijn.

 

Wat bezielt de bevolking?

wat bezielt de bevolkingRealiseert men niet dat het kopen en dragen van camouflagekleding een aanzet is om oorlog te maken?.

Realiseert men niet dat kleding, en stoffen met opdruk van tijgers, luipaarden en dergelijk een aanzet is om elkaar te verscheuren?

Realiseert men niet dat het commerciële bedoelingen zijn om feesten die niet de onze zijn te introduceren, zoals bijvoorbeeld Halloween.